VRIJWILLIGERS GEZOCHT

VRIJWILLIGERS GEZOCHT

De groene loper ligt voor u uit!

Blijven we koffie drinken na afloop van een viering? Krijgen abonnees zonder internet nog een papieren versie van ‘Verbinding?’ Blijven we bereikbaar voor buiten? Kunnen we nog wel een kaarsje branden? Alles hangt af van vrijwilligers die hierbij willen helpen?

Kopiëren ‘Verbinding
‘Verbinding’ wordt de 1e van de maand afgedrukt. Wat houden die werkzaamheden in?
Het kopiëren en nieten wordt door het kopieerapparaat gedaan. De opdracht hiertoe wordt door het secretariaat gedaan. Wat is dan de taak van de vrijwilliger? Een paar keer het stapeltje weghalen van het kopieerapparaat en een etiketje plakken op het blad. Vlissingen en Middelburg hebben aparte stapeltjes. Voor Middelburg wordt ‘Verbinding’ in wijken klaargelegd. Al met al kost het een ochtendje werk in de maand. Nogmaals : het is heel fijn dat parochianen zonder internet ( of moeilijk van internet kunnen lezen) betrokken kunnen blijven bij wat er in de parochie gebeurt.
Voor een goede overdracht met de huidige vrijwilliger wordt gezorgd.

Het secretariaat
Het secretariaat is op dinsdag- en donderdag van 9.30 u tot 11.30 u. open. We hebben dringend vrijwilligers nodig om te zorgen dat we bereikbaar blijven. Wat houdt de taak in:u neemt de telefoon aan; u opent de deur als er gebeld wordt; u helpt in die tijd mee metlicht kopieerwerk of andere lichte werkzaamheden.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat   E: parochie@rkwalcheren.nl

Koffiedrinken na de viering
Twee keer in de maand wordt er koffie gedronken na afloop van de viering. Als we dit willen blijven doen dan zijn er vrijwilligers nodig die hier voor zorgen. Hoe meer zich hiervoor opgeven hoe minder vaak u aan de beurt bent.
Vele handen zorgen nu eenmaal voor minder werk.

Bijhouden en bestellen specifieke artikelen
Een wat specifiekere taak is het bijhouden en bestellen van kaarsen, hosties, miswijn e.a. De koster geeft aan u door wat nodig is om te bestellen. Daar hebben we een speciale winkel voor. De bestelling wordt in samenspraak met u afgeleverd. We bestellen zoveel mogelijk in één keer. Communicatie met de koster (s) en de winkel is zeer belangrijk. Voor een goede overdracht wordt gezorgd

U kunt contact opnemen met Corleen Poppelaars  E: c.poppelaars@rkwalcheren.nl