Site pictogram H. Maria Parochie Walcheren

Jubileumviering in de toeristenkerk van Dishoek

Op zondag 4 augustus a.s. is er om 10h00 een speciale jubileumviering in de toeristenkerk van Dishoek vanwege het 60 – jarige bestaan. Voorgangers van die ochtend zijn pastoor Thaddy de Deckere mhm en René Heinrichs aalmoezenier b.d. .  Na de viering is er een feestelijk koffiemoment.

De toeristenkerk aan de Houtenhandlaan/Westerscheldelaan in Dishoek, de Emmauskerk, is een openluchtkerk en maakt onderdeel uit van de Maria Parochie Walcheren. Iedereen is welkom bij alle vieringen die van half mei tot half september iedere zondag om 10h00 plaatsvinden.  Centraal staan bij ons de ontmoeting met de medemens en de positieve en blije boodschap van het evangelie. Het kader van de openluchtkerk biedt hiervoor een uitstekende gelegenheid. Na de viering is er gelegenheid om koffie, thee of limonade te blijven drinken.

Tijdens deze vakantie periode is er op donderdagmiddag een openstelling van de kerk, iedereen kan dan binnen een kijkje komen nemen, naar behoefte een kaarsje opsteken in de Maria hoek, een gesprekje aangaan met een van de aanwezige vrijwilligers en koffie en thee staan klaar.

Los van de vieringen op zondag is er op zaterdag 17 augustus om 17h00 een speciale “Elvis” dienst met marine dominee Fred Omvlee. Beslist ook iets om alvast in de agenda te noteren.

En dan als laatste ook nog even een vermelding over het feit dat de toeristenkerk van 5 t/m 7 september gebruikt wordt als locatie van de Kunstroute Koudekerke.

Wij hopen ook deze zomer weer veel mensen te mogen ontmoeten op deze mooie plek, vlak achter de duinen! 

(@Marianne de Veen)

uitgelichte afbeelding: https://dishoek.com/nl/kerk/9702/toeristenkerk-dishoek.html

Mobiele versie afsluiten