Afscheid van pastoraal werkster Alida van Veldhoven

Op zaterdag 10 augustus in Ovezande stond de H. Eucharistieviering ter ere van Maria Tenhemelopneming centraal: er zijn mooie verhalen over bewaard, maar de Bijbel zwijgt over Maria’s dood. Naast aandacht voor “700 jaar Ovezande-165 RK Kerk”, was er ook een speciaal moment voor het 12,5 jarig jubileum en afscheid van onze pastoraal werkster Alida van Veldhoven.
De viering werd voorgegaan door vicaris Paul Verbeek met concelebranten pastoor
Thaddy – die ook de verkondiging deed –  en kapelaan Thai Nguyen en uiteraard bijgestaan door onze pastoraal werksters Ria Mangnus en Alida van Veldhoven. Deze bijzondere viering werd bijgewoond door tal van parochianen en andere belangstellenden. Op verzoek van Alida werd het Sabbatgebed gezongen door Richard Gielens en Plonie Paree.
Na afloop hiervan vond de licht-processie plaats …waarin onder ander werden meegedragen: kruis en flambouwen, diverse vaandels en een beeld van Maria. Vele van de kerkgangers namen deel aan deze processie. Langs de gelopen route kwamen her en der mensen naar buiten om de processie te begroeten. In diverse huizen stond een beeldje van Maria met een kaarsje voor het raam.
Tenslotte was er gelegenheid voor het persoonlijk afscheid van Alida. Pastoor Thaddy en diverse anderen spraken hun waardering uit voor haar inzet en betrokkenheid en werkzaamheden bij de Rooms Katholieke kerk in onze parochie. We zijn haar daarvoor veel dank verschuldigd.

Zoals Maria een lichtend voorbeeld was, zo zien we dat ook in Alida voor onze parochie. We wensen haar alle goeds toe in de Lieve Vrouwe Parochie in Bergen op Zoom.

@foto’s Agnes Jongkind