Welkom op onze Parochiedag met als hoofdcelebrant mgr. dr. J.W.M. Liesen, bisschop van Breda


U wordt van harte uitgenodigd voor de Parochiedag op zondag 8 september in Middelburg. Alle parochianen zijn van harte welkom, in het bijzonder de vrijwilligers.

Het wordt de eerste Parochiedag van de H. Maria Parochie Walcheren. We vieren in de Katholieke traditie op deze dag het feest van de geboorte van Christus’ moeder Maria. Onze parochie is naar Maria vernoemd. Dus een mooie gelegenheid voor de Parochiedag.

De Parochiedag begint met de Eucharistieviering om 11.30 uur in de HH. Petrus en Pauluskerk in Middelburg. Blij verrast zijn we dat mgr. Jan Liesen, bisschop van Breda hoofdcelebrant is tijdens deze viering. Onze pastoor Thaddy de Deckere en emeritus pastoor Paul de Maat zijn concelebranten. Voor de kinderen is er kindernevendienst.

Na de viering serveren we in de pastorietuin koffie, thee, frisdrank met een broodje. Er is volop gelegenheid elkaar te ontmoeten, bij te praten en vooruit te blikken. U kunt daarnaast kennismaken met gezegden en uitdrukkingen in de Nederlandse taal die uit de Bijbel komen, soms zijn ze grappig, soms ernstig. We houden een quiz over de parochie. Er is een speurtocht in de kerk, met name voor kinderen interessant.

In het bijzonder worden de vrijwilligers uitgenodigd. We zullen aandacht besteden aan de betekenis van ieders inzet voor onze parochie.

Het pastoraal team en parochiebestuur verwelkomen u met plezier!!